top of page

NUOTTI-VALMENNUS/NUOTTI-COACHING

Nuotti-valmennus on Kelan järjestämää, matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16-29 vuotiaille nuorille, joiden toimintakyky on oleellisesti heikentynyt. Heikentyminen toimintakyvyssä joko estää tai rajoittaa nuoren tulevaisuuden suunnittelua tai opiskelemaan tai työelämään pääsyä tai estää nuorta jatkamasta opintojaan. 

Työskentelyllä pyritään siihen, että nuoren mielenkiinto suuntautuisi kohti opiskelu- tai työelämää. Työskentelyssä keskitytään nuoren vahvuuksiin ja voimavaroihin, joita hyödyntämällä tuetaan nuorta muutostyössä.

Famoren valmentajat työskentelevät Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella (poislukien Espoo ja Kauniainen) ja Helsingissä. Ruotsinkielellä valmennamme Itä- ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueilla, pääkaupunkiseudulla sekä Keravalla.

MITEN EDETÄ?

Voit olla itse yhteydessä Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205, jossa otetaan vastaan soittopyyntö. Kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja haastattelee sinua suullisen hakemuksesi perusteella. Sinun on mahdollista toivoa mieleistäsi ja tarpeitasi vastaavaa palveluntuottajaa. Sinun on myös mahdollista anoa kuntoutuksen ajaksi kuntoutusrahaa.

Kelan sivuilta.

Nuotti-coaching är personlig coachning för unga i åldern 16-29 år vars funktionsförmåga har försämrats väsentligt. Under Nuotti-coachningen hittar den unga olika sätt att förbättra sin funktionsförmåga och att stärka sina färdigheter i arbetslivet och i vardagen. En coach hjälper den unga att upptäcka sina starka sidor och resurser. Under Nuotti-coachningen börjar den unga med stöd av coachen utarbeta en preliminär plan där man stakar ut en väg mot studier och arbete. Nuotti-coachningen genomförs av enpersonlig coach i den ungas vardagsmiljö.

ANSÖK VIA FPA

Du ansöker om Nuotti-coaching via FPA, och får önska vilken serviceproducent du vill använda.

Du kan själv ta kontakt med det nationella servicenumret för rehabiliteringen, 020 692 205.

FPAs sakkunniga intervjuar den sökande, som sedan får besked om rehabiliteringen. Man kan också ansöka muntligt.

Läs mera

Young Confident Woman
bottom of page