Search
  • Mia Björk-Niemi

Surinat seis, kevät on täällä!

Kevät on ehdottomasti lempivuodenaikani. Rakastan herätä aamuvarhain linnunlauluun ja auringon sarastukseen. Meillä on ollut jo vuosia tapana lähteä keväisin aamuyöstä luontoon vain olemaan ja aistimaan sekä näkemään heräävän luonnon ihmeitä. Muuttolintujen määrä on valtava ja niiden iloista laulantaa on ilo kuunnella. Tervetuloa sanoo ääni sisälläni:)Luonto lähes räjähtää kukkaansa ja parin viime päivän aikana vihreyden määrä on lisääntynyt valtavasti. Nuput aukeavat ja hiirenkorvat kasvavat. Luonnossa tuoksuu niin että voisin vain olla ja hengitellä. Kunpa näitä kevään tuoksuja voisi säilöä syksyn ja talven varalle.


Tämä viikonloppu oli itselleni melko kiireinen. Huomasin jossain vaiheessa kehossani kiireen ja stressin surinan. Pallea oli kireenä ja päätäkin särki. Vaihtoehtona oli ottaa päänsärkyyn kipulääke, hengitellä hetki ja viimeistellä hommat tai laittaa kengät jalkaan ja mennä pihalle, jossa luonto jo itsessään purkaa stressiä ja auttaa palautumaan kireyden tunteesta. Valitsin jälkimmäisen ja otin aikalisän omasta kiireestäni painumalla lähimetsään.

Aidosti, apu koitti sillä hetkellä kun astuin ovesta ulos. Rentouden tunne valtasi kehoa askel askeleelta kävellessäni tietoista kävelyä. Seisoin metsässä silmät kiinni ja kuuntelin kuinka mieletön meteli metsässä olikaan, siis positiivinen meteli;) Lintujen laulu, niiden erilaiset soundit, ja taisi siellä pöllökin huhuilla. Tuulen humina ja pörriäisten surina.Mieletön mielihyväboosti!

Istuin hiljaa paikallani ja annoin katseeni vaeltaa ympärilläni olevaan luontoon. Hengitin tietoista, rauhallista hengitystä ja annoin kireyden ja stressin poistua uloshengityksen mukana ulos ja tuulen viedä ne mukanaan. Hengitin sisään rauhaa ja luonnon parantavaa vaikutusta. Näin vihreämpääkin vihreämmät hiirenkorvat, jotka tunti tunnilta aukeavat enemmän ja enemmän. Huomasin hymyileväni. Oloni oli raukea ja lämmin. Surina oli poissa, samoin päänsärky.


Kotiin palasin hyvillä mielin, ilman päänsärkyä ja kehossa tuntuvaa kireyttä. Loppuhommat sujuivat hyvällä sykkeellä ja uskaltaisin väittää lopputuloksen olevan aika paljon parempi ihanan luonnon väliintulon voimalla kuin jos olisin valinnut päänsärkylääkkeen ja pikarentoutuksen kotisohvalla.

Lämmin suositus lähiluonnolle. Hyödynnä keväisen luonnon voimaannuttava vaikutus. Iloista ja aurinkoista kevättä itse kullekin!

15 views0 comments

Recent Posts

See All