Search
  • Mia Björk-Niemi

Pysähdy hymyn äärelle

Kävin tänä aamuna koiran kanssa kävelyllä. Ilma oli aamukasteinen, linnut lauloivat ja kevään tuoksu oli lähes sakea. Ympäröivä luonto oli vihreämpääkin vihreämpi. Tunsin kuinka hyvä fiilis rullasi kehossani ja päätin ottaa kävelylenkistä kaiken ilon irti.

Näin reitilläni vastaantulevia ihmisiä, joita tervehdin hymyillen. Osa tervehti hymyillen takaisin mutta joku kiirehti ohi sanomatta sanaakaan kuulokkeet korvillaan. Mietin kuinka paljosta hän jäikään paitsi kuunnellessaan kovaäänistä musiikkia kuulokkeista kun tarjolla olisi ollut luonnon ja lintujen tarjoamaa musiikkia. Tunsin kiireen katoavan ja koirakin sai rauhassa nuuskutella kevään tuoksuja.Puolessa välissä lenkkiä poikkesin metsään ja istuin kotvasen silmät kiinni aistien ympäröivää luontoa. Mahtava mielihyväboosti ja stressinlievitys a la keväinen luonto! Suunpielet korvissa jatkoin matkaani nähdäkseni seuraavaksi pellolla kurkiparven. Kurkien laulua en kutsuisi kovinkaan heleäksi mutta mahtavan näköisiä olivat nämä isokokoiset linnut tepastellessaan ja pörhistellessään pellolla siipiään. Muistelin siinä seisoessani parin vuoden takaista melontareissua puolisoni kanssa. Olimme melomassa Mustion joessa illan ollessa jo varsin hämärä, lähes pimeä. Etsimme sopivaa rantautumis- ja yöpymiskohtaa kun pimeydestä kuului toistuvasti aavemainen ääni, joka paljastui kurjen lauleluksi. Samaan aikaan vesisiipat suhahtelivat ohi todella läheltä. Myöhemmin jo telttaan päästyämme tähän eläinten äänimaailmaan liittyi laitumella käyskentelevä kiimainen sonni, joka huuteli yön pimeyteen. Sonnin olemassaolosta saimme varmuuden vasta aamulla kun löysimme aitauksen. Yöllä tämä ääni kyllä kuullosti lähinnä pelottavalta mölyämiseltä. Tämä reissu on jäänyt todella mieleen. Siihen liittyi paljon luontokokemuksia, jännitystä, väsymystä ja yhdessäoloa. Nuo tänään näkemäni kurjet toivat reissun taas mieleen ja huomasin taas hymyileväni.

Päätinkin pysähtyä tuon hymyn äärelle. Mitä asioita mielessäni liikkui, mitä tuntemuksia kehossani tunsin, mitä tuoksuja haistoin, miltä ilma tuntui, miltä tuntui hengittää ympäröivää happirikasta ilmaa, mitä näin ympärilläni. Annoin ajatuksen virrata vapaasti ja hengitin syvään. Annoin mieleni palata menneeseen muistoihin, jotka tämä kurkiparvi herätti. Tämä hetki oli voimauttava ja lenkin aikaansaama hyvänolontunne oli paljon muutakin kuin pelkästään liikunnan ilon aiheuttama mielihyvä.Pysähdy sinäkin tietoisesti arjen hetkiin, joissa huomaat hymyileväsi tai sisälläsi piipahtaa hyvän olon lepatus. Ota siitä kiinni ja viivy hetki tämän tunteen äärellä antaen sen rentouttaa ja boostata mielesi hyvinvointia.

14 views0 comments