Search
  • Mia Björk-Niemi

Itsehoitoresepti

Jos sinulla on paha olla, voit koettaa noudattaa seuraavaa reseptiä;


* Kirjoita ylös, minkä koet itsellesi kipeimmäksi ongelmaksi. Mieti mitä olet tehnyt sen ratkaisemiseksi. Seuraavaksi voit pohtia millaisia vaihtoehtoja sinulla on vielä jäljellä ja mitä olet kuullut toisten tehneen vastaavanlaisessa tilanteessa. Kokeile avoimin mielin uusia keinoja. Toimimattomat keinot voit heittää ainakin hetkeksi romukoppaan ja anna tilaa sekä mahdollisuus uusille tuulille.


* Pinnistele silloinkin kun tunnet olevasi todella väsynyt. Pakota itsesi tekemään vaikka kuinka pienen pieni asia. Konkreettinen tekeminen auttaa usein purkamaan sisällä olevaa ahdistusta. Liiku luonnossa, kuuntele musiikkia tai hoida joku tekemättä jäänyt asia tms. Tärkeintä on että teet jotain.


* Ota välillä lomaa tuskastasi ja ahdistuksesta. Tapaa ihmisiä, mene elokuviin tai tilaisuuteen, joissa ajatukset eivät ole koko ajan itsessä. Annat näin mielellesi pienen hengähdystauon.


* Totea, että tässä ollaan. Itseltä kannattaa kysyä, mitä hyvää itsellä vielä on. Usein paisuttelemme ongelmiamme ja unohdamme herkästi ne asiat, jotka ovat hyvin. Terveiden ja hyvien asioiden tarkastelu ja tietoinen muistuttelu vahvistaa niitä osia, jotka vielä toimivat hyvin. Se lisääntyy, johon kiinnitämme huomiota.


* Voit miettiä mitä viestität itsestäsi muille ihmisille. Mieti mitä haluaisit viestittää ja millaisen kuvan haluaisit antaa itsestäsi. Onko mahdollista että pystyisit muuttamaan sitä viestiä, jonka itsestäsi välität sellaiseksi kuin toivoisit sen olevan?30 views0 comments